Da har vi kommet til det punktet på året der mange unge begynner å tenke på hva de skal gjøre til høsten, og det blir bare flere og flere unge som er interesserte i spill og ønsker å lære mer om jobb og utdannings muligheten som eksisterer innenfor spillverden.

Noen vet 100% at det å jobbe med spill er noe de virkelig vil, men for mange så er de usikre på om dette er noe for dem, og da kan ett år på Folkehøgskole virkelig være noe for de. Om man søker opp «Spilldesign» eller «Spillutvikling» på folkehogskole.no får man opp en rekke med gode skoler som tilbyr ett års intensivkurs i alt som har med det å lage spill.
Her får kan du testet ut om dette er noe for deg, få innsikt i hvordan spillutviklings hverdagen er, bygge dine ferdigheter og skape kontakter og vennskap som varer livet ut.

Er man derimot mer sikker på at man vil jobbe med design, programmering eller kunst relatert til spill så har man mange muligheter på både høyskoler og universitet. Her får man virkelig satt seg inn og lært ett fag på høyt og profesjonelt nivå der man oppdriver seg både lokale og internasjonale muligheter etter endt studium. Nedenfor finner du en kjapp liten liste over noen større linjer i Norge som tilbyr spillrettede fag:

https://www.nord.no/no/studier/spill-og-opplevelsesteknologi-bachelorgradsstudium
https://kristiania.no/studie/spillprogrammering/
https://kristiania.no/studie/spilldesign/
https://kristiania.no/studie/fagskolen-kristiania/spillutvikling/
https://www.inn.no/studier/studietilbud/film-tv-og-spill/spill-og-animasjon
https://www.ntnu.no/studier/bprog
https://www.noroff.no/studier/fagskole/3d-spilldesign
https://www.noroff.no/studier/hoyskole/interaktive-medier-spill
https://www.noroff.no/studier/fagskole/3d-design-animasjonhttps://www.ntnu.edu/studies/msdesig
https://www.ntnu.edu/studies/mtdesig

Men det finnes mange veier inn i spillverdenen. Det trengs ikke bare programmere og kunstnere men også daglige ledere, markedsførere, forretningsfolk og mye mer. Så om du elsker spill, men føler ikke at programmering eller kunst er din retning, så er det likevel mange muligheter for deg!

Oppdatering:
Lagt til to muligheter ved NTNU i listen ovenfor.
2-årig masterprogram i industriell design med interaksjonsdesign-spesialisering og ett 5-årig i industriell design, med spilldesign, 3D-modellering, grensesnittdesign, og mange andre relevante kunnskapselementer

– Markus Lange,
styreleder i Spillmakerlauget Norge,
lærer ved Sunnhordland Folkehøgskule.