Global Game Jam 2021

Helga 29. – 31. januar er Spillmakerlauget Midt med på å arrangere Global Game Jam! Dette er en helg hvor spillmakere fra forskjellige bakgrunner og med varierende forkunnskaper går sammen for å skape noe helt eget. Deres eget dataspill! Hvert år slippes det et «kodeord» som spillet bør baseres rundt; det kan være en stor del av spillet man lager, eller det kan være et lite «easter egg».

På grunn av korona-situasjonen er hele arrangementet online i år, men det er fortsatt mange påmeldte! Vi vil for det meste henge på Spillmakerlaugets offisielle Discord gruppe, der man vil danne grupper, prate om årets tema, og eventuelle ideer som ønskes å prøve ut. Arrangementet begynner kl 19.00 på fredagen, hvor folk kan bli litt bedre kjent og diskutere planer til spillet man ønsker å utvikle. Etter hvert vil man danne egne grupper og starte arbeidet. Om du ikke allerede har en gruppe går det helt fint. Poenget med arrangementet er å finne andre mennesker å utveksle ideer om spill med og samarbeide! I løpet av helga vil vi ha pauser hvor folk kan vise fram det de har så langt, det vil være forum hvor man kan spørre spørsmål, og nyttige ressurser kan deles. Arbeidet konkluderes innen kl ??.00 på søndag. Det er ikke forventet at spillet skal være ferdig da, men helst ha en «working prototype» som andre grupper, og mennesker over hele verden, kan prøve ut.

Om detter høres ut som noe du vil prøve ut kan du melde deg på den offisielle sida for Midt her. Siden ikke alle deler av landet arrangerer Game Jam vil det også være åpent for at folk fra andre landsdeler kan melde seg på hos Midt.