Om oss

Her kan du lese om historien bak spillmakerlauget, lære om styret og finne måter å kontakte oss.

Om Spillmakerlauget

Spillmakerlauget Sør er en frivillig forening skapt av spillutviklere i Kristiansand for å hjelpe spillutviklere på Sørlandet å danne et nettverk med likesinnede.

Vi ønker å opplyse om spillutviklervirksomhet på Sørlandet og holde arrangementer som game jams, workshops, utviklertreff og andre spennende events der vi samles for å lage spill eller snakke om spillutvikling.

Spillmakerlauget (Secret origins)

 

Amit Ginni Patpatia var på Spillkonvent tilbake rundt 2012-2013 og ønsket å finne mennesker som kunne skape et miljø i Kristiansand. Han ble introdusert til Spillmakerlauget av Linn Søvig og fikk høre at det var noen som ønsket å starte noe i Kristiansand. Spillmakerlauget Sør ble startet av Jani Mattinen, Ine-Louise Andersen og Amit Ginni Patpatia den 01.10.2013 sammen med David Froholt og Kristian Foshaug fra Noroff Education. Det ble holdt lighting talks og gamejam, sammen med utviklerøl.

Det var mye opp og ned, utfordringer og personlig ting som foregikk som gjorde at ting stoppet opp. Jani og Ine måtte andre veier, hvor Amit måtte fokusere på master studie og ny jobb. Etter noen stille år ble Georg Engebakken og Paul Martin Tangen rekruttert til å bygge opp Spillmakerlauget Sør på nytt.

Over lengre tid har Spillmakerlauget vært i lokal avisen, NRK Sørlandet radio og et par andre ting. Sakte men sikkert har Spillmakerlauget Sør bygget opp litt av visuelle stilen, markedsføring, samarbeidspartnere og prøvd å organisere større samlinger.

Mellom 2017-2018 begynte ting å bli litt mer regelmessig med utviklerøl, spillquiz, foredrag, nettverking mellom Grimstad, Arendal og Kristiansand. Samarbeids partnere som lokal pub Håndverkeren bidra til lokaler og plakater. Makerspace Norway bidra til lokal og andre foredragsholdere til “tiny gamedev conference”.

Da Amit dro til Frankrike med jobb, ble Targeir Attestog ny styreleder for Spilmakerlauget Sør.

To be continued…

Medlemskap

Spillmakerlauget Sør drives frivillig av styret, som jobber hardt for å skape tilbud for spillutviklingsinteresserte i Agder. Ved å være medlem hjelper du oss å finansiere alt ve gjør, fra nettsidearbeid til planlegging og tilrettelegging for spillutviklersamfunnet.

Som medlem får du:

  • Stemmerett på medlemsmøter
  • Tidlig tilgang til nyheter fra styret

Styremedlemmer

Styret i Spillmakerlauget Sør er en sammensatt gjeng av folk innenfor forskjellige deler av industrien som ser behovet for mer sosial networking og en samlet innsats for å fremme spill-teknologi og -design.

Ta gjerne kontakt med oss gjennom kontaktskjemaet under.

Targeir Attestog

Styreleder og økonomiansvarlig.
Jobber med programmering og interaktiv historiefortelling.

Erik Hammer

Styremedlem og sekretær.
Foreleser på høgskole om animasjon og interaktive medier.

Mariell Grønnestad

Styremedlem og eventansvarlig.
Komponerer musikk.

Hoda Salman

Styrenestleder, ansvarlig for sosiale medier og medlemskontakt.
Studerer engelsk og jobber med illustrasjon.

Mads Stensrud

Styremedlem og ansvarlig for nettsted og Global Game Jam.
Jobber mest med 3D-modellering og design.

Robin Amir R. Moudnib

Jobber med programmering av nettløsninger og spill.

Kontakt oss

4 + 2 =